Hossa dal znovu víťazný gól, Gáboríkovo 1+1 stačilo Rangers iba na bod

03.03.2012 Celý región

New York 3. marca (TASR) - Obaja najproduktívnejší Slováci v prebiehajúcej sezóne zámorskej hokejovej NHL boli v noci na sobotu ústrednými postavami svojich tímov. Marián Hossa svojím 27. gólom v ročníku zariadil tesné víťazstvo Chicaga na ľade Ottawy 2:1. Marián Gáborík po dosiahnutí 31. presného zásahu a jednej gólovej asistencie odchádzal z klziska zdolaný, keď jeho NY Rangers prehrali v Tampe s miestnymi Lightning 3:4 po predĺžení.

Hossa bol v dueli so "senátormi" jedným z najaktívnejších, Robina Lehnera v súperovej bránke ohrozil trikrát, na ľade strávil najviac času spomedzi útočníkov (21:22 min) a vyhlásili ho vďaka víťaznému zásahu za prvú hviezdu večera. Krídelník rozhodol aj posledný zápas Blackhawks proti Torontu.

Gáborík si okrem dvoch bodov pripísal dve plusky, na najlepší tím Východnej konferencie však vyrástol Ryan Malone, ktorý v druhej minúte predĺženia rozhodol o tom, že dva body zostali na Floride.

Hlavnou hviezdou noci bol útočník New Jersey Zach Parise. Ten hetrikom pomohol svojmu tímu zahanbiť Washington v jeho vlastnej aréne - "diabli" vyhrali nad Capitals 5:0. Detroit podobným spôsobom vymazal v domácom prostredí Minnesotu, keď vyhral 6:0, center Valtteri Filppula si pripísal v zápase 2+1.

Anaheim Ľubomíra Višňovského získal v boji o play off dôležité body na domácom ľade, keď zdolal Calgary 3:2 rozdielovým gólom Ryana Getzlafa 46 sekúnd pred záverečnou sirénou. Slovenskému zadákovi poznačili do štatistík plusku a jednu strelu.

výsledky:

Washington - New Jersey 0:5, Ottawa - Chicago 1:2 /za hostí Marián Hossa 1+0/, Tampa Bay - NY Rangers 4:3 pp /v drese hostí Marián Gáborík 1+1/, Detroit - Minnesota 6:0, Edmonton - Dallas 1:3, Anaheim - Calgary 3:2
 

Vyberte región